Prajitura cu rabarbar

Posted by on 13 July 2008

Acesta este un vas plin cu bucatele de rabarbar din productia proprie a mamei mele. Ieri am vazut pentru prima data cum arata, iar In seara asta am facut, experimental, prajitura & compot. De anul trecut visez la asta pentru ca, la Sighisoara, aveau aceasta prajitura in meniu si ne-a fost pofta, dar “se trecuse” rabarbarul, cata nerusinare!

Pun aici reteta cu poze din timpul prepararii, ca pe orice site culinar care se respecta. Pozele sunt facute insa cu telefonul Nokia 6101, deci nu au o calitate prea grozava :D

Ingrediente:

Pentru blat: 300 g faina, 200 zahar sau 150 g fructoza, 100 ml ulei, 5 galbenusuri, 10-12 linguri de lapte, praf de copt, coaja de lamaie.

Pentru umplutura: un castron cu 15-20 de tije de rabarbar taiate in bucati, 5 linguri zahar sau 3 de fructoza, 3-4 linguri pesmet, scortisoara.

Pentru bezea: 5 alburusi, 150 g zahar sau 2 linguri fructoza.

Mod de preparare:

Se bat bine galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat faina, uleiul, laptele, praful de copt si coaja de lamaie. Coca se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune la cuptor aprox. 15 minute, pana se rumeneste.

Intre timp se dau tijele de rabarbar prin blender pentru a se marunti putin, se adauga zaharul, pesmetul si scortisoara. Compozitia se intinde peste blatul rumenit si se mai pune 10 minute la cuptor.

Ultima etapa: se bat albusurile cu zaharul si se face o bezea, care se intinde peste prajitura si se mai lasa cateva minute la cuptor.

Iata si rezultatul final: o prajitura dulce-acrisoara cu blat pufos.

Pofta buna tuturor!

Un  articol despre rabarbar pe site-ul KimVallee: Yorkshire Forced Rhubarb Preserves a Local Tradition

9 Comments on Prajitura cu rabarbar

Respond | Trackback

  1. Cornel says:

    Arata apetisant !!! mmmmmmmmm
    E buna ??

    Nu stiu daca in Bucuresti aveai “chef” de gatit la cuptor :)

  2. Lore says:

    E buna, nici prea dulce, nici prea acra :)
    La Valeni noaptea e chiar frig, deci nu prea conteaza ca dai drumul la cuptor :P

  3. Cornel says:

    auzisem de rubarbura sau cam asa ceva, dar n-am vazut inca…
    pina la poza ta :)) acum mai ramine sa stiu cum arata … pomul, arbustul, tufa, sau ce-o fi de fapt :)
    sau sa caut pe Goooogle stie tot – poate are si poze.
    Are mai multe culori , sau ai amestecat cu alte fructe ?

  4. Lore says:

    Nu, in prima poza sunt doar tulpinile taiate marunt. Asa sunt ele, colorate.

  5. Alina says:

    Ultima oara cand am mancat praji cu rubarbar aveam 9 ani, si inca locuiam in Avrig (Sibiu). De atunci salivez langa toate retetele cu rubarbar, pentru ca aici nu numai ca nu se gaseste, dar nici macar nu stie lumea “ce-i aia” :((
    I soooo envy you … Te rog, data viitoare cand mananci, sa te gandesti o secunda si la mine :D

  6. [...] fier forjat, situata langa un zid de piatra acoperit de vitza salbatica. Desi in meniu scria “prajitura cu rabarbar”, nu am reusit sa obtinem decat o turta cu mure si bezea, care nu mi-a placut deloc. Cica trecuse [...]

  7. lavinia says:

    incearca sa pui rabarbarul taiat cuburi si nu dat prin blender,e mult mai gustoasa,iar aluatul fa-l ca un padispan cu albusuri batute spuma,hm e delicioasa!!!!

  8. maria says:

    am preparat de nenumarate ori aceasta prajitura este f buna si toata lumea o maninca cu mare placere si chiar o prepari repede

  9. [...] găsit aici câteva poze. Şi văd că reţeta e aproape identică. Tags: prajitura cu rabarbar, prajitura cu [...]

Respond

Comments

Comments: